Doe mee met de nieuwe reeks (juli tot en met december) voor 150 euro

De colleges worden opgenomen en kunnen worden teruggekeken tot einde seizoen 

Godinnen van de art nouveau

Tijdens dit online college ga ik in op de achtergronden, verhalen en context rondom de mysterieuze godinnen in de kunst en kunstnijverheid van rond 1900, waarbij we inzoomen op de bijzondere materialen en details die zo kenmerkend zijn voor de vormgeving van de art nouveau.We bekijken werken van Alphonse Mucha, Gustav Klimt, Aubrey Beardsley, René Lalique en Henri de Toulouse-Lautrec en ik zal ook speciale aandacht schenken aan vrouwelijke kunstenaars. Dit college sluit aan bij de tentoonstelling in het Allard Pierson Museum Amsterdam (te zien van 20 januari tot 21 maart 2021)

€ 30,00   

AANMELDEN

Vervlogen – geuren in kleuren

Geurende bloemen en parfums, stinkende grachten en onwelriekende lichaamsluchtjes, geur en gezondheid, nieuwe geuren uit de verre wereld (specerijen, tabak, koffie en thee), de verdwenen geuren van bleekvelden, oude ambachten en meer.  Hoe werd geur (en de reuk) uitgebeeld in de kunst van de zeventiende eeuw en welke betekenis hechtte men aan geur? Deze vragen zullen worden beantwoord in het online college dat aansluit op de tentoonstelling in het Mauritshuis, Den Haag (te zien tot en met 29 augustus 2021)

€ 30,00

BESTELLEN

Maria Magdalena

Maak kennis met de mysterieuze Maria Magdalena en haar vele gezichten: van kroongetuige, zondares tot feminist. Ze wordt geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus? Voor het eerst wordt er een complete tentoonstelling aan haar gewijd in het Catharijneconvent te Utrecht (te zien tot en met 9 januari 2022)

€ 30,00   

BESTELLEN